Polițiștii clujeni au acționat în perioada 27-29 ianuarie pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse ca urmare a conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice. 11 șoferi băuți au rămas fără permis, iar 9 dintre aceștia s-au ales cu dosare penale.

Sub coordonarea Serviciului Rutier, polițiștii de la rutieră, sprijiniți de colegii de la ordine publică, au organizat razii pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului și, implicit, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool.

În acest sfârșit de săptămână, au fost testați cu aparatul etilotest 705 conducători auto. Potrivit polițiștilor, în urma verificărilor au fost întocmite 17 dosare penale pentru săvârșirea unor infracțiuni rutiere, 9 dintre acestea pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

„În cadrul acțiunii, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de un conducător auto care nu avea permis de conducere. Polițiștii au constatat că acesta este cercetat în alte 5 dosare penale privind săvârșirea aceleiași fapte. De asemenea, au fost aplicate 226 de sancțiuni contravenționale, 11 dintre acestea fiind pentru consum de alcool, contravenții sancționate cu amendă în cuantum de 1.125 de lei și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile”, potrivit reprezentanților IPJ Cluj.

În total, au fost reținute 49 de permise de conducere în urma abaterilor constatate. Polițiștii vor continua acțiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere provocate de persoane aflate sub influența alcoolului, pentru depistarea și sancționarea acestora.

Publicitate