O veste tristă s-a abătut ieri în lumea oamenilor de teatru din Salaj. Judetul a pierdut un om de cultura de exceptie, pe Marcel Muresan, profesor de fizica la Liceul Octavian Goga din Jibou, un umorist de o calitate foarte rara, un actor iubit de public.

Marcel Muresan si egalul sau in arta umorului, Liviu Petris, cu care forma cuplul foarte popular cunoscut drept “Nanasii”, erau prezenta permanenta si la emisiunile de la TVR ale lui Sergiu Vitalian Vaida.

Marcel Muresan s-a stins ieri dupa ora 14.00 la Spitalul Militar din Cluj, in urma unui stop cardio-respirator. I s-a facut rau dimineata, iar in jurul orei 12.00 a sunat la ambulanta. A fost transportat la spitalul din Zalau, de unde a fost trimis cu ambulanta la Cluj. Din nefericire, fara sansa. Avea doar 54 de ani.


Vom spune sumar ca Marcel Muresan si Liviu Petris au fost initiatorii celui mai mare festival de umor din Salaj, organizat la Jibou, sub titlul dat de ei, “Cucuruz, malai de toamna”. Nu exista festival de umor, in tara si in strainatate, ca cei doi sa nu fie premiati; de cele mai multe ori le revenea premiul cel mare. Salajul are imens de pierdut la capitolul spiritualitate odata cu plecarea lui Marcel Muresan. Vom reveni cu detalii din activitatea lui Marcel Muresan in editia urmatoare.

Sursa:graiulsalajului.ro