Multi romani imbratiseaza meseria de sofer de camion pentru ca este banoasa, pot vizita locuri noi si intalni mai multi oameni, insa nimeni nu vorbeste despre lipsa timpului si absenta lor in cele mai frumoase momente ale vietii de familie.

In medie, un sofer de camion are un salariu care depaseste 2000 de euro, iar multi aleg acest job pentru a le oferi familiei si copiilor un trai mai bun. Desi pe piata ei gasesc o gama larga de accesorii de camion pentru confort si siguranta, in incercarea de a-si face un loc comod, chiar daca sunt pe drumuri, putini sunt cei care stiu cu adevarat ce inseamna sa fii sofer de camion.

Ei sunt eroii nostri pentru ca, fara ei, rafturile magazinelor ar fi goale, benzinariile nu ar mai avea combustibil si lista continua. Dincolo de placerea de a conduce se ascund multe nopti nedormite, cu gandul la familie, suparari si absente nemotivate, totul pentru a le oferi celor dragi un trai mai bun.

Cand conduc siguranta este primordiala. Desi majoritatea camioanelor noi au sisteme inovatoare, un plus de grija nu strica niciodata, acestia isi cumpara numeroase accesorii de camioane utile, ca sa se intoarca la cei dragi.

Prin ce trec familiile celor care sunt soferi de camion?

Aceasta este o intrebare la care vom raspunde in cele ce urmeaza. Impactul meseriei de sofer de camion asupra familiei pot fi devastatoare – de la discutii telefonice interminabile, pana la accidente grave, cu gandul la traiul celor de acasa.

De multe ori, problemele sunt legate de cresterea si comportamentul copiilor, despre relatia sot-sotie, insa cele mai multe pleaca de la facturi si datorii. Insa acestea nu sunt, in mod special, cauzate de job-ul pe care sotii il au. Multe dintre ele au existat dintotdeauna, insa distanta isi spune cuvantul si le transforma in adevarate drame.

Viata ca sofer de camion are spatiu limitat pentru relatiile problematice. Asta pentru ca este mai bine sa rezolvi problemele de cuplu dinainte de a pleca in aceasta calatorie, si nu sa le iei dupa tine si sa te gandesti la ele in cabina camionului, cand dormi sau conduci.

De cele mai multe ori, exista stereotipuri despre soferii de camion. In mintea sotiilor impanzesc tot felul de scenarii, care se acutizeaza odata cu distanta si timpul petrecut pe drumuri. Iar cand discuta cu partenerele de viata gandurile negative si-au spus demult cuvantul asupra traiectoriei relatiei.

Sotiile incep sa aiba dubii de fidelitatea sotilor. Este un lucru total gresit. Dorinta de a-i oferi familiei un trai mai bun conduc la esecul relatiilor la distanta. In loc sa comunice cu partenerii de viata, sotiile cred cu tarie ca acestia au aventuri.

Partenerii intra in depresie. In special, sotiile, lipsite de grija si atentia sotului. Apoi sentimentele dispar, apare indoiala, lipsa comunicarii si schimbarea de atitudine.

Cele ciudate situatii pe care le-am auzit sunt:

  • Sotia a scos toti banii din contul bancar

  • Sotia a divortat de mine pentru a se casatori cu altcineva, in timp ce eu munceam

  • Sotia si-a prezentat iubitul copiilor mei

  • Nimeni nu raspunde acasa

  • Sotul are nevoie urgenta de bani, doar ca sa realizeze ca nu a mai ramas nimic in cont

  • Sotul, sofer de camion, vine acasa pentru a depune actele de divort.

Iar lista continua la nesfarsit. Lucrurile pe care le pierzi sunt momentele importante din viata copiilor tai. Nu esti acolo la nastere, nu esti acolo sa ii auzi primele cuvinte sau la absolvire. Nu ii esti alaturi cand da examenele sau sa va bucurati de rezultate.

Insa viata soferului de camion nu este numai despre asta. Pe umerii lui atarna o mare responsabilitate, pe care doar un alt sofer de camion o poate intelege.

Insa, sunt si situatii in care exista speranta. Impactul vietii de sofer de camion asupra familiei nu este intotdeauna un dezastru. Sunt norocosi intelesi, ale caror sotii abia asteapta sa ii revada. Sunt familii care comunica si care abia asteapta sa se vada. Inteleg ca asta este job-ul lui “tati” si ca el se straduie pentru familie.