VICTOR Ponta, la Cluj: ”Nu ne întoarcem la PSD, nu fuzionăm cu PSD! Suntem o alternativă pentru electoratul PSD, dar și o alternativă la ceea ce nu există în acest moment pe piața politică”

VICTOR Ponta, la Cluj: ”Nu ne întoarcem la PSD, nu fuzionăm cu PSD! Suntem o alternativă pentru electoratul PSD, dar și o alternativă la ceea ce nu există în acest moment pe piața politică”

Victor Ponta, liderul Pro România, a venit astăzi la Cluj-Napoca pentru a se întâlni cu filiala locală și cu reprezentanții a altor patru filiale din regiune- Bihor, Satu Mare, Maramureș și Mureș. El a anunțat, cu această ocazie, că fostul parlamentar și ministru PSD Aurelia Cristea va ocupa interimatul președinției filialei Cluj și a dat detalii despre organizarea Congresului din acest weekend. Victor Ponta este însoțit, în ”turneul regional”, de patru foști miniștri în cabinetul său: Ioana Petrescu (fost ministru al Finanțelor), Daniel Constantin (Agricultură), Sorin Câmpeanu (Educație), Nicolae Bănicioiu (Sănătate). După Cluj, liderii Pro România au plecat către Mureș.

”Am avut o discuție foarte importantă cu cei care au pornit acest proiect în Cluj. Mă bucur că sunt oameni cu care am lucrat ca miniștri și în care am încredere. Prin urmare, vreau să reluăm și să dezvoltăm acele proiecte bune din perioada 2012-2015. Vreau să aducem alături de noi oameni într-adevar profesioniști, care au demonstrat că pot face treabă în domeniile lor”.

Interimatul filialei locale este ocupat de Aurelia Cristea, fost ministru al Dialogului Social în mandatul Ponta, cea care va avea, și în noua structură politică, rolul coordonator național al comisiei de piață financiară.

”Mă bucur că am ocazia să lucrez din nou cu o echipă de guvernare catalogată drept ”performantă”. Este o echipă menită să ofere o alternativă de competență la ceea ce se întâmplă acum în spațiul public, o alternativă serioasă pentru o dezvoltare economică sănătoasă a României. Vrem să aducem oameni profesioniști pentru că resursa umană de calitate este singura garanție a unor proiecte de succes” , a declarat Cristea.

Despre alternative a vorbit și Victor Ponta: ”Suntem un proiect politic alternativ, la ceea ce nu există în acest moment pe piața politică. O alternativă pentru electoratul PSD. Un PSD care e preocupat doar de funcții. O alternativă la un PNL care e…un PSD mai slab. La un USR și un dl Cioloș care e foarte radical, vocal, agitat. Nu ne întoarcem la PSD, nu fuzionăm cu PSD!”, a subliniat Victor Ponta.

În ceea ce îl privește pe un alt fost ministru PSD, trecut în barca Pro România, respectiv Ioan Rus, rolul său în noua structură este acela de a sprijini acest proiect, fără a deține vreo funcție.

”Nu am nevoie de funcții ca să îmi spun puncte de vedere. Îl voi sprijini pe Victor pentru că numai așa se mai poate. Nu mai văd dezbateri reale, pe subiecte de substanță, totul e o uniformizare dictată de un singur personaj. După atâția ani de PSD, nu aveam nevoie, nici eu, nici Victor Ponta, să ne facem notorietate, să facem un partid doar ca să ne împărțim funcții. Era nevoie să fugim, să construim altceva, să arătăm că se poate și altfel”, a precizat Rus.

 Victor Ponta a completat: Consider că, cel mai bun lucru care i se poate întâmpla României e ca, de la 1 ianuarie, să aibă un nou Guvern. Condus de un prim-ministru care să vorbească nu numai română, ci și engleză, și franceză, un om educat care să facă față provocării unei președinții europene extrem de importante, o oportunitate care vine o dată la 14 ani. Un prim-ministru gen Corina Crețu, înconjurat de niște miniștri care să fie pregătiți să reprezinte Romania la nivel înalt în primele șase luni ale noului an. Numai aici, la masă, am un Guvern mult mai bun decât Guvernul Dăncilă. Sunt șapte foști miniștri”, a precizat Ponta, indicându-se pe sine și pe cei prezenți în sală: Aurelia Cristea, Ioana Petrescu, Sorin Câmpeanu, Daniel Constantin, Ioan Rus, Nicolae Bănicioiu.

Pașii de urmat, conform președintelui Pro România, sunt următorii: ”1.rebelii din PSD chiar să vina cu niște soluții, nu doar sa bata din gura, 2. PNL sa recunoască ca nu au un Guvern alternativă, 3. Iohannis să spună public că nu se poate lucra cu acest Executiv”.

Ponta: ”Voi fi pe primul loc pe lista pentru europarlamentare”

În acest weekend, 20-21 octombrie, la București, la Romexpo va avea loc Congresul Pro România, în cadrul căreia se va defini agenda politica, se va adopta statutul partidului, se vor discuta proiecte pe domenii de activitate.

În ceea ce privește structura organizațiilor locale ale Pro România, Ponta a precizat că în acest moment conducerea este una interimară.

”După alegerile pentru PE se vor organiza cel mai probabil și alegerile la nivel local în interiorul partidului. La noi nimeni nu aleargă după funcții. Criteriul în politică este performanța. Prima bătalie este, așadar, cea a alegerilor pentru Parlamentul European. Voi fi pe primul loc pe această listă, pentru că încă e nevoie să creștem notorietatea Pro România. Nu voi merge însă la Bruxelles, pentru că e greu să conduci un partid în România de la Bruxelles”, a recunoscut fostul premier.

Acesta a mai mărturisit ceva: ”Am o mare dezamăgire: mai e puțin și se încheie anul 2018. Eram prim-ministru când am adoptat hotărârea referitoare la Centenar și mă gândeam că o sa fie anul în care o să fim mult mai apropiați unii de alții, că o să sărbătorim o Românie unită cu adevărat unită. E anul în care am fost cei mai dezbinați, ne-am certat cel mai mult, aruncăm cu săgeți unii în alții. Pare că sunt doar două tabere, care se urăsc și vor să se distrugă cu orice preț. În agenda publică sunt discuții veșnice și de nesfârșit, ca să îi citez pe unii din liderii noștri actuali”.

Categories: Administrație, Cluj

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*