VIDEO | “Aștepți să moară moșu’” – deputatul USR Viorel Băltărețu, despre cum ajung unii în Parlament 

Foto: Clujlive.ro

Deputatul USR Viorel Băltărețu propune regula celor două mandate în politica românească. Asta ar însemna că un om politic să nu poată ocupa mai mult de două mandate un post, la fel cum se întâmplă cu președintele României.

Parlamentarul a dezvăluit, la emisiunea Transilvania la raport, difuzată de Cluj Live, cum se desfășoară activitățile în forul legislativ de la București.

„Două mandate orice. Dacă ești bun de consilier local să poți ocupa funcția două mandate. Apoi două mandate primar. Și așa mai departe. Eu văd acum asta în Parlament. Am foarte mulți colegi care sunt la al patrulea sau al cincilea mandat. Efectiv știu toate regulile în Parlament, pe unde se învârt toate șmecheriile, care cum să faci să-ți fie bine. Dar oamenii aceștia nu mai au niciun fel de dorință de a face ceva în sine. Îi văd că sunt blazați. Nu aduc plus-valoare din poziția de parlamentar. Cei care intră pentru prima dată vor să dovedească ceva. Două mandate e suficient să dovedești că vrei ceva. Dacă am face două mandate în toată politica, da – am putea să-i pierdem pe acei oameni super-valoroși, că n-au unde să-i mai duci. Dar ai elibera planuri de carieră pentru cei care sunt noi în politică. Dar acum în partide cel care e deputat sau senator așteaptă (n. r..: pe funcție) până moare. Aștepți să moară moșu’! 

Mi-a zis un prieten: ai ajuns deputat, iar eu de zece ani duc valiza la cineva care e în politică și abia am ajuns și eu un consilier județean. E de la alt partid”, a spus deputatul Viorel Băltărețu, la Cluj Live.

Citeste si: VIDEO | Deputatul USR Viorel Băltărețu îl critică pe Emil Boc: “Și-a cam atins limitele: ne prezintă lucruri care sunt un eșec drept o victorie!” 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.