VIDEO| ATOP intervine în lupta împotriva drogurilor din Cluj. Maria Forna: “O bună parte din buget, direcționat către o campanie de informare”

Situația consumului de droguri în rândul tinerilor e gravă la nivel național, iar Clujul nu face excepție în acest sens! Cu festivaluri tot mai numeroase, fiind un centru universitar, dar și un pol de dezvoltare, situația consumului de substanțe interzise la nivelul județului e și ea una gravă. Reprezentanții ATOP (Autoritatea teritorială de ordine publică) vor aloca în acest sens fonduri pentru o campanie de conștientizare, transmite Maria Forna, consilier județean PNL.
„Din păcate consumul de droguri la nivelul tinerilor e destul de ridicat. La Cluj nu trebuie să ne ascundem după deget, însă există acest fenomen. La ședințele anterioare din cadrul ATOP l-am avut invitat pe domnul Sebastian Marcu, șeful centrului Antidrog Cluj, care ne-a relatat situația din județ. Am reținut o idee: dacă până la pandemie media vârstei consumatorilor a fost de 14-17 ani, după pandemie media consumatorului a ajuns la 12-13 ani”, a declarat Maria Forna, la emisiunea Transilvania la raport realizată de Mircea Sime la Cluj Live.
Lipsă de personal în centrele antidrog „Am decis alături de colegii din cadrul ATOP ca o bună parte din acest buget să fie direcționat către o campanie de informare în acest sens, urmată și de activități concrete pentru tineri în mediul urban și rural din Cluj, împreună cu ISJ, centru antidrog și restul instituțiilor.
Mai ales că cei de la antidrog nu fac față numărului mare de cazuri, mai ales că acest centru este la nivel regional. Deci nu se ocupă doar de Cluj.
E clar că la centrul Antidrog e nevoie de un nucleu de persoane; acum funcționează cu trei sau partru persoane, iar voluntarii vin și pleacă”, a precizat Maria Forna.
Posibilitate importantă pentru oraș
Consilierul județean a explicat de ce sunt importante centrele pentru tratarea toxicomanilor, Clujul având posibilitatea să inoveze și în acest sens.
„La nivelul țării e nevoie de un centru pentru tratarea toxicomanilor. La momentul actual dacă există un pacient consumator de droguri care trebuie tratat acesta e internat la psihiatrie sau la entități private.
La nivelul municipiului Cluj-Napoca am înțeles din intervențiile pe care le-a avut domnul primar Emil Boc pe marginea bugetului că se are în vedere edificarea unui astfel de spațiu de tratare a tinerilor și a celor în general care consumă droguri. Este un gest și un pas foarte important, pentru că discutăm deja de tineri consumatoru inclusiv în mediu rural”, a concluzionat Maria Forna, consilier județean PNL.

CITESTE SI| VIDEO| Străinii se înghesuie să muncească în România! Consilier județean PNL: “Am ajuns la câte 100.000 de lucrători din străinătate în 2022 și 2023”

Dacă v-a plăcut materialul, nu ezitați să vă abonați la pagina de facebook Cluj Live, la canalul de youtube Cluj Live Sport și la canalul de rumble Cluj Live Sport pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.