VIDEO Cum a trecut tanti Lenuța peste cele mai mari necazuri din viață: ”Nu sărim din brazdă”

Tanti Lenuța din Chinteni are sfaturi „băbești” pentru oamenii care trec prin clipe grele. Lucrurile simple, spune bunica, sunt cele care fac diferența, echilibrul fiind cheia.

„De la părinți am învâțat cel mai important lucru în viață. Mi-au spus cei șapte ani de acasă: să nu minți, să te rogi, nu face rău, cât poți fă bine, dacă treci pe lângă un om și-i mai sărac dă-i bineță și întreabă: unde mergi și de unde vii? Ca omenia nu-i nimica. (…) Am avut și momente de cumpănă în viață: dar am zis să mergem înainte și să ne rugăm la Dumnezeu și ne vedem de treburi. Nu sărim din brazdă. Numa o țâră dacă sari din brazdă ți se duc toate pe sfârlă. Trebuie să fii echilibrat”, a spus tanti Lenuța, în emisiunea Ediția de seară, realizată de Dinu Criste la Cluj Live. „Eu atâta le tot spui: ‘Ce? Mie nu-mi pasă, eu fac ce vreau’ – mai aud asta. Ho, până unde faci ce vrei? Până acolo. Că acolo te oprește. Când își dai mai mari aere și simți că plutești. Eu cum să vin la dumneata la emisiune? Da? Păi am venit. Trebuie să mai ai îngăduială și răbdare. Dacă nu înțeleg pot să meargă până la capătul pământului, unde nu le ajung picioarele pe jos. Tineretul e împrăștiat. Și cu droguri și nu le mai poți porunci”, a mai adăugat tanti Lenuța.

Ea îi sfătuiește pe oameni să-și găsească un preot pe placul lor. „Biserica se străduie, unii preoți se străduie să facă mai mult. Și adună. Dar unii sunt mai reci. Te duci la câte o biserică și preotul de acolo tot l-ai asculta. Ai tot sta și l-ai asculta. Eu zic la predică. Te duci la altă biserică și parcă te mânâncă dincoace, dincolo. Nu mai ai răbdare. Nu toate lumea are har și dar, la fel și la preoți. Știu preot că a depărtat credincioșii de biserică. Nu i-a atras. Însă sunt preoți care-i atrag pe credincioși. Nu-i bine să ai treabă cu popa. El își face datoria. Tu dacă te duci să-l asculți, dar nu-l judeca, că este cine să-l judece”, a concluzionat tanti Lenuța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.