VIDEO / Doi soti si copilul acestora au fost gazati de jandarmi pe stadionul Cluj Arena. Acum reprezennatul Brigazii Mobile din cadrul Jandarmeiriei Cluj ii acuza ca faceau parte din galerie

VIDEO / Doi soti si copilul acestora au fost gazati de jandarmi pe stadionul Cluj Arena. Acum reprezennatul Brigazii Mobile din cadrul Jandarmeiriei Cluj ii acuza ca faceau parte din galerie

Replica jandarmeriei după gazarea femeii gravide și copilului: Soțul femeii se afla în grupul suporterilor violenți.

Jandarmii au replicat după ce Știri de Cluj a publicat povestea familiei din Cluj-Napoca, gazată la meciul U Cluj – Hermannstadt.

Iata aici comunnicatul de presa dat de reprezentantii Jandarmeriei:

În urma  apariției în spațiul public a informației potrivit căreia o familie cu un copil minor ar fi avut de suferit în urma intervenției legale de restabilire a ordinii publice , de la finalul meciului de fotbal dintre echipele FC U Cluj și FC Hermannstadt Sibiu, compartimentul de informare și relații publice al Grupării de Jandarmi Mobila „ Ștefan Cicio-PopCluj-Napoca face următoarele  precizări:

În urma incidentelor provocate de suporterii de la finalul meciului de fotbal, soldate cu rănirea gravă a unui reprezentant al echipei de dialog a jandarmeriei, a fost necesară intervenția de restabilire a ordinii publice, fiind folosite mijloacele din dotare, inclusiv substanțe iritant-lacrimogene.

Precizăm că soțul femeii se afla în grupul suporterilor violenți, care a fost dispersat de jandarmi, iar comandantul dispozitivului a dat ordin ca femeia împreună cu copilul să fie scoși într-o zonă de siguranță a stadionului. Reprezentanții jandarmeriei i-au condus în siguranță pe cei doi în zona terenului, acolo unde se afla și o ambulanță.

Reamintim că, în aceste situații , cei aflați în zonele în care s-a dispus o intervenție de restabilire a ordinii publice, trebuie să părăsească de urgență zona delimitându-se de acțiunea celor violenți.

CITESTE SI: VIDEO / Jandarmul lovit cu scaunul în cap internat la Terapie Intensivă, în Clinica de Neurochirurgie

De asemenea, se impune precizarea referitoare la echipamentul colegului nostru accidentat. Acesta nu purta casca de protecție, întrucât el făcea parte din echipa de dialog, structură a cărei misiune este aceea de a încerca sa detensioneze situațiile cu potențial agresiv prin comunicare cu cei implicați în astfel de incidente.

În final, mulțumim polițiștilor clujeni care au reușit identificarea, în scurt timp a suporterului care a aruncat cu un scaun în direcția forțelor de ordine. Suporterul V.O. de 27 de ani a fost reținut pntru 24 de ore.

Totodată, punem la dispoziția, organelor de anchetă toate infomațiile în vederea identificării și tragerii la răspundere a celor care au produs acte de violență și încurajăm comportamentul civilizat al tuturor suporterilor care participă la manifestări sportive.

Categories: Social

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.