Emil Boc vrea sa transforme Clujul intr-un oras verde. Dupa modelul mai multor orase europene, edilul va pune in practica un plan care sa elimine de tot poluarea din capitala Transilvaniei. Totul incepe cu achizitionarea mijloacelor de transport in comun electrice iar urmatorul pas va fi interzicerea circulatiei cu masini diesel in oras.

Emil Boc are planuri mari pentru orasul pe care il conduce! Primarul vrea sa transforme Clujul in primul oras din tara 100% ecologic din punct de vedere al transportului. “Pregatim primele autobuze electrice si atunci va vom spune si o componenta noua a strategiei a ceea ce inseamna politica verde, transport electric in Cluj Napoca pe un orizont de termen mediu. ” spune primarul. 

La inceputul lunii viitoare la Cluj vor sosi 30 de autobuze electrice, iar in paralele Primaria modernizeaza intreaga flota de mijloace de transport in comun. Emil Boc spera ca in cativa ani clujenii sa poata circula si cu metroul. Un prim pas l-a facut anul acesta alocand bani pentru studiul de prefezabilitate. Cativa investitori straini s-au aratat deja interesati de lucrare. 

Emil Boc, despre metrou la Cluj

Primarul Clujului, Emil Boc vorbeste despre metrou la Cluj

Publicată de Pagina de Transilvania pe Vineri, 13 Aprilie 2018