VIDEO | Europarlamentarul C. Terheș: “România ar fi depășit PIB-ul Austriei dacă eram acceptați în Schengen terestru!” 

FOTO: Cluj Live

Intrarea României în Schengen terestru ar fi contribuit mai intens la depășirea PIB-ului Austriei, transmite europarlamentarul Cristian Terheș, președintele Partidului Național Conservator Român.

„Am văzut câțiva ciumpalaci de la PSD și PNL care spuneau că ‘e o reușită! Ați văzut cu portul? Nu vor să ne blocheze. Olandezii au acceptat!‘ Ce e un ciumpalac? O persoană care ocupă o funcție publică și nu își înțelege rostul și menirea. E doar o constatare a unei stări de fapt. 

Dacă ne uităm pe hartă, am intrat cu porturile, dar produsele respective care intră prin porturi tot terestru trebuie să se ducă spre restul Europei. 

În 2011, 2012, 2013 cine controla UE la momentul respectiv? Erau două grupuri majore: cel socialist și cel al popularilor europeni. Adică echivalentul PSD și PNL de azi. Eu vă întreb acum: România a avut președinte PPE, premier fie de la socialiști, fie de la pretinsa dreaptă. Oamenii aceștia din 2011 nu au putut sta la masă și să agreeze – înțeleg că pe plan intern se bat și au opinii diferite – dar pe acest obiectiv național care ar fi ajutat România… 

Am solicitat în această rezoluție către Comisia Europeană să evalueze pierderile suferite de economia Bulgariei și România, astfel încât aceste țări să ceară compensații, după ce cele două țări se opuneau la intrarea noastră în Schengen”, a spus Terheș, la emisiunea Ediția de seară, difuzată de Cluj Live.

Primul efect în economia României, dacă eram acceptați în Schengen terestru

„Vă dați seama că și cetățeanul de rând reacționează. El trebuie să găsească un vinovat. Guvenrul olandez, austriac, german ca să spună că nu e vina lor, ci a noastră, ei spun: cei din est nu protejează granițele. Păi nu a fost așa: Merkel a spus să vină toți în vest? Ea se gândea la forța de muncă, demografia era pe minus, hai să-i aducem direct pe acești migranți adulți.

Intrarea în schegen terestru ar însemna bunuri și servicii produse în România care pot fi vândute mai ieftin pe piața mondială. Asta înseamnă mai mulți bani pentru România. Practic îți crește PIB-ul fără să faci nimic, ci doar că vinzi produsele respective mai ieftine.

Ar fi contribuit mai intens la depășirea PIB-ului Austriei. Nu le convenea austriecilor. Și mai există și chestiunea geopolitică: influența Rusiei, confirmată de mai multe surse”, a concluzionat Terheș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.