VIDEO | Europarlamentarul Cristian Terheș a identificat “criza lumii vestice”: “Exact în asta constă: unii îi spun valoare tradițională”

Criza lumii vestice exact în asta constă: unii îi spun valoare tradițională. Nu e așa, ci e vorba despre rațiune și obiectivitate, transmite europarlamentarul Cristian Terheș, care a vorbit despre subiectul identității de gen.

Terheș a expus câteva exemple care arată până unde se ajunge în societatea vestică, acolo unde subiectul identității de gen e mult mai prezent și puternic.

„Dacă tu spui că noțiunea de femeie e o chestiune relativă, elastică, imprecisă, vagă, înseamnă că tu negi existența femeii, care e o realitate distinctă de un bărbat.

Bărbați care se pretend femei își fac pedeapsa în pușcărie de femei. Oameni care au pedepse pentru acte sexuale și îi închizi într-o închisoare pentru femei. E exact ca și cum i-ai da recompensă pentru răul făcut”, a avertizat Cristian Terheș, la emisiunea Cluj Live, moderată de Mircea Sime. 

Terheș susține că genul e o chestiune strict obiectivă și a dat exemplul unui pahar.

„E o realitate obiectivă: nu noi decidem dacă acesta e un pahar, noi doar luăm notă că acesta e un pahar.  Nu noi decidem la vot dacă paharul e moale sau tare. Doar luăm notă. Nu e o chestiune care ține de rezultatul consensului. Noi doar trebuie să privim și să ne folosim simțurile: nu e o chestiune de vot”, a spus Terheș.

Europarlamentarul crede că Occidentul greșete atunci dă legi prin care identitatea umană se poate schimba.

„Criza lumii vestice exact în asta constă. Unii îi spun valoare tradițională. Nu e așa. E vorba despre rațiune și obiectivitate. 

Să creadă fiecare că e ce vrea în universități, în dezbateri… Dar de aici până la a da legi, cu niște norme atât de elastice încât nu mai e clar la cine se referă și pe cine influențează, haosul scrie pe noi ca societate”, a concluzionat Cristian Terheș.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care Queer Sisterhood Cluj a anunțat că săptămâna Cluj Pride 2023 se va desfășura între 17-23 iunie în acest an. Tema din acest an este „FAMILIA”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.