VIDEO | Europarlamentarul Cristian Terheș avertizează: “Accesul pe Internet să se facă cu buletinul!”

Acces pe internet doar cu buletinul – asta se încearcă să se reglementeze în aceste momente în Uniunea Europeană, transmite europarlamentarul Cristian Terheș.

„Noi am ajuns astăzi la o societate în care a ajuns Guvernul să știe totul despre cetățean. Să vedem ce se întâmplă cu identitatea digitală, cu portofelul digital, iar acum se vorbește – și spun asta de vreo doi ani – accesul pe Internet să se facă cu buletinul. Vorbim de browsere. Să știe ăștia cine ești, când navighezi și orice faci. Asta nu mai e societate deschisă, democratică, liberă, e o societate controlată, chinezificafrea Europei. La asta asistăm azi. În afară de 2-3 emisiuni, de la câteva posturi de televiziune și acest site de știri, aproape nimeni în România nu vorbește de chestia asta”, a spus Cristian Terheș, la emisiunea Cluj Live.

Riscurile unei astfel de acțiuni

„Ce vor să facă? Să mute de la autentificare la identificare: asocierea activității online cu persoana ta fizică. E o problemă: dacă ajunge Guvernul să vadă tot, te profilează. Ești ca și China. Din păcate e într-un stadiu avansat. O să vedem în februarie, când se va supune la vot în plenul PE.

O vină majoră la chestiunea asta e lipsa presei libere la Bruxelles. Există trei site-uri și toate sunt cumpărate de Comisia Europeană. Mai sunt două, dar micuțe”, a concluzionat Terheș.

CLUJ LIVE TV

CITESTE SI: VIDEO | Dezvăluiri despre lupta anticorupție din România! Cristian Terheș a devoalat interesele ascunse: “Dacă o să faci asta, te vom distruge!”  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.