Poliţiştii clujeni l-au reţinut, pentru 24 de ore, pe conducătorul auto depistat în timp ce circula cu un autoturism, aflându-se sub influența alcoolului. Acesta nu avea nici carnet de șofer și riscă, doar pentru că s-a urcat beat la volan, până la 5 ani de închisoare.

Poliţiștii din Turda l-au depistat pe bărbatul de 60 de ani, din comuna Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism pe DN1 E81, pe raza localităţii Moldoveneşti, fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de peste 2,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Totodată, poliţiştii au constatat că bărbatul nu avea permis de conducere categoria B.

Chestionat de polițiști, șoferul le-a spus că a băut o bere. Cu alcool.

În baza celor constatate, bărbatului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, fapte prevăzute de Codul penal.

NU CONDUCEŢI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI!

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

Publicitate