Pompierii sosiți la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru a salva măcar o parte din bunuri. Casa aparține unei familii numeroase cu peste zece copii. Aceștia au pierdut nu doar locuința ci și hainele, actele și alte obiecte care se aflau în casă.

 

 

Un reprezentant al departamentului asistenta sociala a Primăriei Apahida și primarul comunei Apahida, Grigore Fati s-au deplasat la fata locului și s-a luat decizia de a le oferi cazare pentru câteva zile la sediul pescariei din Câmpenești, unde Primaria deține o clădire.

Familia  a refuzat cazarea oferita de primarie, urmand a-si petrece noaptea la un vecin.

„Primul apel de urgență a fost inițiat la ora 19.49, fiind alertate două autospeciale cu apă și spumă și o autoscară pentru a se deplasa de urgență la locul evenimentului.
În momentul sosirii pompierilor flăcările erau extinse la întreg acoperișul, precum și la patru anexe (bucătării de vară improvizate) alipite de casa de locuit. Eforturile pompierilor au durat mai bine de două ore pentru a înlăturara toate focarele și efectele negative ale incendiului, fiind evitată propagarea acestuia mai departe de limitele în care a fost găsit.
Au fost distruse de flăcări acoperișul casei, pe o suprafață de cca 80 mp, și cele patru anexe din lemn.
Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment, iar din cercetările preliminare, se pare că incendiul a pornit de la coșul de fum neizolat corespunzător față de materiale combustibile.”, au declarat reprezentanții ISU Cluj.

 

 

Publicitate