VIDEO | Mitul autostrăzii cu tuneluri pentru urși, spulberat de un fost secretar de stat din Ministerul Transporturilor: “Nu există niciun urs acolo!”

Există multe frâne puse de anumite ONG-uri, transmite Dragoș Titea, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, când vorbește despre autostrada din zona Lugoj-Deva.  

„Din nefericire au fost foarte multe sincope, frâne, puse de anumite ONG-uri. Vedeți cazul autostrăzii de la București la Arad, zona aproape de Lugoj, acel viaduct care trece pentru urși. (…) Un exemplu hazliu, cu acest habitat care spune că urșii trebuie să treacă peste autostradă. Am fost în zona respectivă. Nu există niciun urs acolo. Trece autostrada, se fac acele viaducte, iar la câțiva sute de m vine calea ferată. Acolo nu mai există nimic. Ce face ursu?! Se oprește să vadă dacă trece trenul? Iar mai încolo vine râul. Sunt bariere naturale pe care nu ai cum să le sari”, a afirmat Dragoș Titea, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, la emisiunea Transilvania la raport, difuzată de Cluj Live.

Despre lucrări

Lucrările pe ultima bucată lipsă a autostrăzii Lugoj – Deva, cuprinsă între Margina și Holdea, vor începe în martie. Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: „La 1 martie urmează să înceapă lucrările la tunelurile de pe secțiunea E a autostrăzii Lugoj – Deva. (…) Cei de la Romsilva au reușit sau vor reuși până în martie să elibereze terenul. Deci, se va intra și pe acea bucată”, a afirmat Sorin Grindeanu, potrivit publicației „Banatul meu”.

Lucrările sunt realizate de asocierea S.C. Spedition UMB S.R.L. – S.C. Tehnostrade S.R.L. – S.C. SA & PE Construct S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o. Valoarea contractului este de peste 1,8 miliarde de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată prin PNRR. Pe acest tronson vor fi realizate și două tuneluri pentru urși. Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platforma de 11,25 m.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.