Scene incredibile la Focşani, unde preotul Răuţă a vrut să-i sărute mâna lui Marian Oprişan, unul din „greii” PSD.. Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, ÎPS Ciprian, i-a oferit luni, 14 octombrie, lui Marian Oprişan, cu ocazia sfinţirii mici a Catedrale Ortodoxe „Sf. Cuvioasa Parascheva” din Focşani, Ordinul „Sfântul Mucenic Sava de la Buzău, Clasa I”. Oprişan a primit şi o icoană.

Oprişan a primit distincţia pentru „sprijinul material şi moral oferit pentru realizarea lucrărilor de zidire şi înfrumuseţare a bisericii”, a declarat arhiepiscopul, potrivit adevărul.ro.

La un moment dat, unul dintre preoţi încearcă să-i sărute mâna lui Marian Oprişan.

“Nu doar pentru acest edificiu ecleziastic, ci pentru toate proiectele de mare anvergură pe care le-aţi făcut în anii de administraţie în judeţul Vrancea şi pentru faptul că în aparatul administrativ pe lângă dumneavoastră sunt oameni recrutaţi din mijlocul bisericii, crescuţi aşa cum spunea vrednic Vlădică, în miros de tămâie şi gust de prescură, oameni cinstiţi care vă slujesc cu multă dăruire şi credinţă, noi vă dăruim o icoană a Maicii Domnului, ocrotitoarea domniei voastre”, a spus preotul Florentin Răuţă, autorul gestului.

Liana Alexandru, fost jurnalist la Digi24, a comentat pe Facebook filmarea respectivă: „Ce vedeţi în imagine este un preot care se-apleacă să-i pupe mâna lui Marian Oprişan…”

Sursa: ziaruldeiasi.ro