Festivalurile verii ar trebui sa inceapa in mai putin de doua luni, insa organizatorii acestora nu stiu daca pot merge mai departe cu pregatirile. Neversea, Electric Castle si Untold sunt principalele evenimente de dimensiuni mari care ar trebui sa aiba loc in urmatoarea perioada. Organizatorii asteapta vesti din partea autoritatilor, informatii care intarzie sa mai apara.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu a declarat ieri ca „organizatorii de mari festivaluri ne-au solicitat insistent să emitem noi un act normativ prin care să anunţăm că nu mai sunt permise organizarea de evenimente cu participare de peste 1.000 de persoane cel puţin până la 1 septembrie, pentru că asta i-ar ajuta pe ei în rezilierea contractelor„, insa astazi este contrazis de organizatorii de evenimente.

Acestia spun ca nu au cerut amanarea spectacolelor, ci au solicitat mai multe informatii despre conditiile in care se pot organiza, sau daca vor fi nevoiti sa le repogrameze.

Cele mai afectate de situatie sunt Electric Castle, Neversea si Untold care in doar cateva saptamani ar trebui sa isi deschida portile catre public iar tinerii din toata tara si din strainatate asteapta cu sufletul la gura vestile despre editiile din acest a festivalulurilor.

Edy Chereji si Andi Vanca, reprezentantii celor mai mari festivaluri din Romania au vorbit despre situatia in care se afla aceste evenimente si despre masurile pe care le-ar putea lua in functie de deciziile autoritatilor.

VIDEO:
Edy Chereji-head of communication UNTOLD –NEVERSEA
Andi Vanca- PR manager Electric Castle

Publicitate