Prefectul de Alba, Dănuț Hălălai, cere intervenția Gărzii de Mediu în cazul incendiului izbucnit la o fabrică de condimente din Alba Iulia, pentru a stabili ce substanțe au fost degajate în mediu.

Prefectul de Alba, Dănuț Hălălai, a declarat, presei, că a fost solicitată intervenția Gărzii de Mediu.

„Le-am cerut să intervină cu laboratorul mobil pentru a stabili ce substanțe au fost degajate în mediu și dacă sunt periculoase pentru om sau nu”, a spus prefectul.

In aceasta dimineata, in jurul orei 06.00, un incendiu violent a izbucnit la o hală de producție condimente din localitatea Alba Iulia.Hala are o suprafață de aprox. 8000-10000 mp, iar arderea se manifesta generalizat.La locul evenimentului actioneaza 5 autospeciale de stingere, o autoscara de interventie la inaltime, descarcerarea si un echipaj de prim-ajutor de la ISU Alba.Alte 6 autospeciale au fost dislocate in sprijin de la ISU Hunedoara, ISU Sibiu si ISU Mures. In total sunt 11 masini de stingere.Pana in acest moment nu au fost inregistrate victime. ISU Alba a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert pentru anuntarea populatiei din zona asupra prezentei fumului dens rezultat din procesului de ardere.

Publicată de IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania pe Vineri, 1 februarie 2019

Albaiulienii care locuiesc în apropierea fabricii spun că au auzit, imediat după izbucnirea incendiului, zgomot de explozii.

Flăcările și fumul pot fi obsevate de la distanțe mari.

CITESTE SI: Un nou jurat și o concurentă nouă la BRAVO, AI STIL! Cum vor fi emisiunile din această săptămână

Fabrica aparține unuia dintre cele mai cunoscute branduri româneşti de ingrediente alimentare, cumpărat în 2016 de un grup francez, care a făcut o infuzie de capital de 3,4 milioane de euro.

Pentru stingerea flăcărilor intervin în total 11 mașini de stingere, după ce pompierii din Alba au cerut ajutorul colegilor din județele învecinate.

Fabrica se află în Parcul Industrial al orașului Alba Iulia.