Spectacol-rugaciune la Cluj Napoca. Un concert de opera a avut loc aseara in cimitirul central, acolo unde sute de oameni s-au adunat sa aprinda o lumanare pentru cei trecuti in nefiinta. Traditia luminatiilor este pastrata cu sfintenie in Transilvania.

Momente emotionante in Cimitirul Central din Cluj Napoca! Spectacolul “Lacrimosa”a fost pus in scena in seara de Luminatii, o traditie importanta in Ardeal.Sute de oameni au participat la spectacolul vocal-simfonic, la care si-au adus contributia si cativa balerini.

“Lacrimosa e un spectacol-rugaciune, e lacrimă și lumină pentru sufletul celor adormiți. Lacrimosa e pioasă și caldă amintire, candelă de veghe pe drumul Mântuirii. Lacrimosa e corul vocilor de AICI pentru cei dragi de DINCOLO“, spune Ina Hudea, profesor al Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” si regizorul acestui spectacol.

https://www.facebook.com/paginadetransilvania/videos/396799830857241/

Pentru al patrulea an consecutiv, evenimentul este organizat de Ordinul Arhitectilor din Romania. Dupa concert, oamenii au plecat spre mormintele celor dragi, unde au aprins lumanari si au adus buchete de flori. Dincolo de partea emotionanta, organizatorii concertului pregatesc cateva surprize pentru clujenii si turistii care se afla in oras in aceste zile. In weekend va fi organizat un tur ghidat prin cimitir ce are la baza hartile inedite realizate de arhitectii din oras.

 

 

Foto: facebook.com/cluj100