VIDEO | Strategia propusă de europarlamentarul Cristian Terheș pentru blocarea portofelului digital: “Să se organizeze!”

FOTO: Cluj Live

Europarlamentarul Cristian Terheș le atrage atenția cetățenilor cu privire la portofelul digital. El îi îndeamnă pe oameni să se informeze, să distribuie informațiile și apoi să se organizeze.

„Nu aș putea da o dată estimativă (n. r.: pentru implementarea portofelului digital), dar se lucrează la asta pas cu pas. Cei care află despre aceste informații să le distribuie. Să se organizeze. Să-i notifice pe aleși, că e foarte greu să întorci de la vot o prevedere. Ți-ar fi mult mai ușor să prevină”, a declarat europarlamentarul Cristian Terheș, la emisiunea Cluj Live, moderată de Mircea Sime.

„Grupul conservatorilor din Parlamentul European a fost împotriva certificatului verde digital. Eu am fost desemnat conegociatorul pe raportul cu pandemia Covid, care se va vota luni în Parlament. Din perspectiva grupului am făcut tot ce am putut să tărăgănăm și să expunem. Ceea ce e foarte important, pentru că portofelul verde digital nu a fost încă la nivel european mi se datorează. Trebuia din 2021 să fie trecut prin vot. Datorită mie a fost tărăgănat un an și jumătate. La finalul lunii iunie 2023 se termină președinția rotativă a Suediei și nu termină dosarul. Vine Spania, care nu are prioritate chestiunea, că acolo nu au Guvern. Ei vor avea alegeri parlamentare. Cine vrea să aducă în discuție chestiunea cu identitatea digitală, că doar pierd alegerile? Și iar se amână… Important e ca oamenii să fie conștienți de ce se întâmplă”, a mai precizat Cristian Terheș. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.