Liege. Un bărbat care a împuşcat mortal marţi doi ofiţeri de poliţie și un trecător în centrul oraşului Liege din estul Belgiei a fost “neutralizat” de agenţi, după ce a luat ostatică o femeie, au anunţat media şi parchetul din Belgia, citate de Reuters şi AFP.

Conform Parchetului belgian, acesta este un act terorist.

Potrivit primelor informații, atacatorul a deschis focul asupra unei patrule de poliție care se afla în zonă, în jurul orei locale 10.30. Martorii citați de presa britanică spun că atacatorul a strigat ”Allahu Akbar” în timpul agresiunii.

Potrivit martorilor oculari, suspectul ar fi reușit să îl dezarmeze pe unul dintre polițiști și ar fi folosit chiar arma acestuia.

După ce a tras mai multe gloanțe, împușcând mortal doi polițiști și pe șoferul unei mașini aflate în zonă, atacatorul a fugit și a luat o femeie ostatică la liceul Athenee de Waha din Liege, unde a și fost lichidat în cele din urmă de forțele speciale anti-tero.

Autoritățile au precizat că alți doi polițiști au fost răniți în timpul schimbului de focuri.

Potrivit Le Soir, suspectul ar fi fost identificat în persoana lui Benjamin Hermann, născut în 1985, un individ condamnat pentru fapte de drept comun și cunoscut ca fiind foarte violent.

El ieșise luni seară pentru câteva ore din închisoare unde ar fi fost în contact cu „unele elemente radicalizate” și unde nu s-a întors la căderea nopții, cum ar fi trebuit.