Meteorologii anunță că în regiunile sudice şi sud-vestice vremea va fi uşor mai caldã decât în mod obişnuit în prima decadã a lunii februarie, în timp ce în restul ţãrii temperaturile se vor situa în jurul mediilor multianuale; maximele se vor încadra între 0 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 9 grade în sudul extrem.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a zilei în nord-nord-est unde doar izolat vor mai fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat. Pe arii restrânse dimineaţa se va semnala ceaţã. Presiunea atmosferică va scãdea în a două parte a zilei, în regiunile vestice.

Miercuri încălzirea vremii se va resimți în toate zonele, astfel că temperatura se va situa cu mult peste valorile obișnuite ale perioadei, cu maxime între 3 grade la Miercurea Ciuc și 11-12 grade în Banat. Cerul va avea înnorãri în cea mai mare parte a ţãrii şi local vor cădea ploi slabe de scurtă durata, iar în primele ore, pentru scurt timp, e posibil să avem precipitaţii mixte.

În zona montanã, la altitudini sub 1500 m, precipitaţiile vor fi mixte, iar pe creste vor predomină ninsorile, trecãtor viscolite. Vântul va suflă moderat, local cu intensificãri, cu viteze mai mari în zona montanã şi în sudul Banatului. Dimineţa, cu precãdere în sud-est, va fi ceaţã.

Joi, va fi în continuare mai cald decât normal, dar în vestul, nordul și centrul țării norii vor persistă și pe arii extinse vor cădea precipitații, mai mult sub formă de ploaie cu tendința de trecere în lapoviță, spre seară. În restul țării înnorările vor fi temporare și la începutul zilei va plouă în Moldova, estul Munteniei și Dobrogea.

Izolat cantitățile de apă pot fi moderate. La munte vor fi precipitații mixte, apoi spre seară vor predomină ninsorile. Vântul va avea unele intensificări la munte și în regiunile sudice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în nord-estul extrem (Suceava) și 11…12 grade în sud-est (călărași 11, Constanța 12). Izolat, vor fi condiții de ceață, scrie realitatea.net

Foto: realitatea.net