Vine vremea rece – economii la încălzire cum faci? Vezi aici recuperator de căldură și cum te ajută 

Sistemele moderne actuale ne permit să optimizăm modul în care întreținem, încălzim sau aerisim încăperile – fie vorba despre locuința personală sau despre spații comerciale sau industriale. Ce ne facem, însă, cu pierderile de căldură? Abordăm în rândurile ce urmează un subiect de interes și anume utilizarea unui recuperator de căldură. 

Integrate în sisteme de ventilație, acestea recuperează din căldura aerului viciat ce este eliminat din încăperi. Efectul este cel de economii la facturile aferente consumului de agent termic, pentru a încălzi. Dacă mai punem la socoteală și că unele clădiri înregistrează pierderi de căldură, din diverse motive și prin diverse locuri, cu atât mai mult ne interesează subiectul recuperării de căldură. Vezi aici recuperator caldura

În scenariul ideal, căldura este menținută la aceeași valoare – cum facem însă cu aerisirea? 

Iarna în mod special și pe toată perioada de tranziție, în sezoanele reci și cel timid de încălzire în primăvară ne punem problema aerisirii. Însă, în contextul pierderilor de căldură, suntem cam defavorizați. Soluția vine de la sisteme bine alese, smart, care pot funcționa complex pentru ca în interior să avem confortul dorit. 

Banala aerisire presupune, de fapt, un gest firesc și sănătos. Avem nevoie de aer curat și pentru a circula tot aerul din încăperi ar fi necesar să ținem cât e ziua de lungă ferestrele deschise. Aerul circulă, schimbă temperatura și problema este că vor fi diferențe de câteva grade. Va fi necesar să compensăm la încălzire ori asta înseamnă consum mai mare de resursă. 

În perioada de iarnă costurile aferente sunt cu 50% mai mari. Iată de ce este important să avem integrat un recuperator de căldură. Astfel de produse sunt disponibile la ventilatiecurecuperarecaldura.ro, adică la furnizorul Altecovent. 

Tehnologia din interior 

Vă întrebați cum funcționează un recuperator de căldură? În interiorul acestuia se află un schimbător de căldură. Prin el trece aerul viciat, precum și aerul de la exterior. Practic energia din aerul din interior este cedată către aerul proaspăt ce vine de afară. Astfel, în momentul în care aerul este livrat în interior, va fi și curat, dar și cald. Astfel, căldura este preluată cu  maximă eficiență, asta însemnând de 80-90%. Ori să încălzim doar parțial, adică în acest caz să spunem 20% din aer, înseamnă clar să fim eficienți cu modul în care punem sistemul de încălzire la treabă.

Laudele merg, deci, către acest sistem, recuperatoarele de căldură. Le întâlnim mai des la clădiri de birouri sau în spații unde încălzirea ar însemna consum destul de mare. Cu toate acestea, consumatorii casnici au început și ei să fie tot mai mult interesați de astfel de dotări în casele lor. 

Să vorbim despre avantajele recuperatorului de căldură 

Pentru cei interesați, Altecovent oferă și consiliere, asistență tehnică gratuită. Același furnizor pune la dispoziție și o gamă largă de produse de nișă. 


Să vedem și ce avantaje are acest tip de produs: 

  • Aerul este încălzit, aspecte despre care am detaliat, cu efecte asupra confortului utilizatorului. 
  • Funcționează relativ silențios, depinde desigur și de tipul de produs, de modelul exact. 
  • Aerul introdus este și filtrat în același timp, de unde și un control mai bun privind alergenii sau umiditatea din aer. 
  • Climat mai sănătos – în multe din încăperi se formează mucegai din cauza unei ventilații ineficiente sau inexistente, după caz. Să dăm exemplul concret, în casele vechi sunt astfel de probleme. Aici avem uneori de-a face cu vicii de proiectare sau pot fi alte explicații cu referire la apariția mucegaiului. Se întreține un mediu umed și asta înseamnă un risc pentru sănătatea noastră. 

Însă, avantajul major rămâne cel legat de reducerea costurilor cu energia. Recuperatorul de căldură nu va înlocui sistemul de încălzire, însă îl va ajuta să funcționeze optim, cu până la 80% mai puțin. 

Punctul fierbinte este legat de costuri. Nu poate fi nominalizat un preț anume, pentru că sunt produse diverse și au costuri la fel de diverse. În această perioadă însă se pare că există promoții active la Altecovent, ceea ce vă poate aduce reduceri însemnate la produsele dorite. 

De preferat să verificați ce conțin, dacă sunt filtre incluse și, raportat la preț, să alegeți în funcție de parametrii de eficiență. Să fie silențioase, într-atât încât să nu vă dați seama că funcționează. În funcție de variantele disponibile și de cât de bine dotate sunt, cât de complexe, pot include automatizări, ceea ce generează un anumit grad de confort pentru utilizator. Este mai convenabil să fiți avertizați când trebuie să schimbați vreun filtru, nu? Desigur, prețurile vor veni pe măsură, însă și amortizarea este posibilă destul de rapid. Unii ar spune că nu mai mult de 5 ani și ajuns să recupereze tot ce au investit în aceste sisteme. 

Integrate și în sisteme de ventilație automate, recuperatoarele de căldură contribuie activ la crearea unui climat mai sănătos în interior. Cu atât mai mult există această preocupare, cu cât este vorba de suprafețe mari, volum mare de aer ce trebuie ventilat și pentru care este nevoie și de recuperarea căldurii. 

În final 

Recuperatoarele de căldură sunt căutate și devin o alegere populară. Nu ne mirăm cum și de ce, acestea oricum fac parte din seria de dotări care ridică valoarea unui imobil. Așadar, pe termen lung luați în considerare aceste aspecte de asemenea. 

De cumpărat o puteți face și online din cadrul magazinului online menționat. În cazul în care este necesară consilierea nu ezitați să îi contactați pe cei de la Altecovent. Nu doar că furnizează anumite sisteme, însă le și pun în funcțiune și pot efectua servicii de mentenanță și reparații. Tot aici veți găsi și sisteme de ventilație cu recuperare de căldură varianta centralizată și descentralizată. Pentru că în fiecare caz este diferit totul cereți oferta personalizată, această fiind în timp scurt efectuată și cu prețul aferent înaintată clienților, cu ambele versiuni de sisteme propuse, astfel încât să comparați și efectele. 

Detalii și prețuri veți găsi în pagina oficială. 

Contact: 

0753 967 762

info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro

Nr. 836, Corund, Jud. Harghita

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.