Aglomeratia, timpul petrecut in intersectii, dar si lipsa locurilor de parcare, ne pun in mare dificultate cand alegem mijlocul de transport catre birou. Odata cu grija pentru mediul inconjurator, tot mai multe persoane aleg sa investeasca in roti electrice sau biciclete, care sa ii duca la destinatie mult mai rapid, fara sa mai aiba grija unui loc de parcare.

Evident ca pedalatul a devenit o moda, insa acum in tendinte au aparut si hoverboard-urile, trotinetele electrice sau o bicicleta electrica pliabila. Un motiv foarte important pentru care tot mai multe persoane aleg biciclete electrice este datorita avantajului de a ajunge mult mai rapid la destinatie, ca proaspat scos din cutie (fara transpiratie sau haine sifonate).

De ce sa investesti intr-o bicicleta electrica pliabila?

Spre exemplu, MonkeyBoard, un magazin de gadgeturi pentru transport de ultima generatie, iti recomanda sa iti cumperi o astfel de bicicleta din urmatoarele motive:

-parcurgi distante mai mari, fara sa obosesti – peste 20 de kilometri;

-costuri mai mici decat in cazul unei masini – nu mai trebuie sa platesti impozit, RCA, combustibil;

-bicicletele electrice pot fi conduse la fel ca cele obisnuite

-eficienta – mult mai mare decat a unei biciclete traditionale;

-designul modern si unic;

-are 0 emisii de CO2;

In plus, bicicletele electrice au o mare durata de viata, mai ales daca alegi sa le cumperi de la magazinele de profil, de unde vei primi si garantie.

Mai mult, cu o bicicleta electrica poti rula cu viteza de pana la 25 km/h (limita impusa de UE), pe distante mai mari de 25 de kilometri, gratie bateriei reincarcabile de tip Li-ion. Iar daca respecti ciclul de incarcare a bateriei, te vei bucura de mobilitate maxima, cu doar o incarcare, pana la 10 ani.

Poti alege din mai multe tipuri de biciclete electrice

Daca esti amator de curse lungi, specialistii recomanda bicicletele electrice cu multi watti si cu motor amplasat central, iar pentru transportul zilnic pe cele pedelec.

Extrem de populare sunt doua modele:

-biciclete electrice cu pedalare asistata – motorul incepe sa functioneze doar dupa ce ai inceput sa pedalezi

-biciclete electrice cu mod de putere constanta (sau throttle assist mode) – functioneaza ca un motor electric conventional, care genereaza puterea indicata de utilizator, fara a tine cont de viteza sau daca biciclistul pedaleaza sau nu.