Primăvara nu mai e atât de departe! Meteorologii anunță că încet-încet, vremea începe să se încălzească. Primele două zile ale săptămânii vor fi încă reci, dar de miercuri creşterea continuă a temperaturilor se va simţi aproape în toată ţara.

Vremea se va menţine deosebit de rece, geroasã chiar, îndeosebi în jumãtatea de nord a ţãrii. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -20 de grade în estul Transilvaniei şi -2 grade în sud-vestul extrem al teritoriului. Cerul va fi variabil, mai mult noros în regiunile sudice, dar numai izolat va ninge slab, cu precãdere în masivele montane aferente. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele Munţilor Banatului, unde zãpada va fi spulberatã. Pe arii restrânse va fi ceaţã.

Marți vremea va fi normalã termic în vest, nord, centru şi pe litoral şi mai rece în restul teritoriului, anunță rtv.net . Cerul va fi mai mult noros şi, temporar, se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţãrii. Acestea vor fi mai ales ninsori la munte, mixte în sud-vest şi în zonele deluroase şi predominant ploi în rest. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, în sud-vest şi trecãtor în celelalte regiuni.

Vremea va fi caldã de joi în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7…8 grade în nordul Moldovei şi, local, în Oltenia şi 13…14 grade în Dobrogea şi Muntenia, iar cele minime se vor situa între -3 grade şi 3 grade. Cerul va fi temporar noros şi, mai ales ziua, va ploua slab, local în regiunile intracarpatice şi izolat în restul teritoriului, iar la munte vor fi precipitaţii mixte.